Home » Наука и технологии » Sony се научи да зарежда джаджи от електромагнитен шум

Sony се научи да зарежда джаджи от електромагнитен шум

Напоследък въпросът за захранването на електронните джаджи излиза на преден план. Поради тази причина Sony Semiconductor Solutions Corporation (SSS) разработи модул, който преобразува електромагнитен шум в енергия за захранване на такива устройства.

Тази компактна джаджа с размери 7 x 7 мм може да осигури непрекъснато захранване дори когато източниците на електромагнитно излъчване не се използват активно.

Технологията се основава на използването на метални части на IoT устройство като антена. Тя прихваща електромагнитни вълни в диапазона от няколко херца до 100 MHz.

Sony се научи да зарежда джаджи от електромагнитен шум

След това специална токоизправителна верига преобразува прихванатите вълни в електрически ток. Това означава, че устройства, които консумират енергия от няколко микровата до няколко миливата, могат да получат енергията, от която се нуждаят.

Едно от основните предимства на новата технология е нейната непрекъсната работа. Дори ако устройствата, които генерират електромагнитни смущения, са изключени или не се използват активно, модулът продължава да се зарежда, тъй като шумът все още присъства.

Това отличава новата технология от алтернативните методи, които разчитат на слънчева енергия или температурни промени и не са постоянни

Поставете оценка:
5

Оценка 5 от 12 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар