Home » Наука и технологии » Tesla предлага едномесечен тестов период за автопилота си

Tesla предлага едномесечен тестов период за автопилота си

Сподели новината

Собствениците на автомобили Tesla, които първоначално не са избрали опцията за пълно самоуправление (FSD) на стойност 12 000 долара, сега ще имат възможност да я изпробват безплатно, при условие че автомобилът им е оборудван за нея. Илон Мъск обяви това развитие в X, макар и не в прав текст. Изглежда обаче, че има още нещо по отношение на прочутата система за подпомагане на водача на Tesla.

Вътрешна бележка от Tesla, за която се съобщава, че е видяна от Bloomberg News, инструктира служителите на компанията да инсталират FSD на всички автомобили и да проведат кратко тестово шофиране със собствениците, за да демонстрират системата. Според доклада на Bloomberg тази директива се отнася не само за новозакупените автомобили, но и за собствениците на по-стари автомобили, които посещават сервиз.

Мотивацията зад това ръководство на FSD остава неясна, независимо дали е продиктувана от законови задължения, маркетингови инициативи или комбинация от двете. През декември 2023 г. Tesla издаде заповед за изтегляне на над два милиона автомобила, за да приложи актуализация на софтуера на своята система Autopilot, целяща да наложи по-строги мерки за предотвратяване на злоупотреби от страна на водачите.

Изчерпателно разследване на Националната администрация за безопасност на движението по пътищата установи проблеми с функцията за автопилот при пълно самоуправление. Впоследствие актуализацията въведе допълнителни известия за водача, подтикващи към спазване на изискванията за практическа работа на волана, и приложи функция за деактивиране на системата при повторна злоупотреба.

В предполагаемия меморандум на Tesla Мъск уж е подчертал, че много хора подценяват ефективността на системата, като е сметнал за „трудно изискване“ да обучи собствениците на автомобили за нейните възможности, както съобщава Bloomberg.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар