Home » Наука и технологии » Tesla се похвали с 5 милиона произведени автомобила

Tesla се похвали с 5 милиона произведени автомобила

По-рано тази седмица Tesla обяви, че е произвела 5-милионния си автомобил. Постижението бе постигнато изключително бързо и се очаква компанията да запази тези темпове. Популярността на автомобилите Tesla нарасна през последните три години благодарение на постоянно увеличаващата се гама на марката.

На Tesla ѝ бяха нужни дълги дванадесет години, за да създаде първите си 1 милион автомобила – показател, който тя достигна през март 2020 г. Оттогава насам производството рязко нарасна, като премина границата от 2 милиона по-малко от 18 месеца по-късно, достигна 3 милиона в рамките на 11 месеца, а след това надхвърли 4 милиона произведени автомобила само седем месеца по-късно. Оттогава насам са необходими 6 месеца и половина, за да може Tesla да произведе 5-милионния си автомобил.

Снимка, споделена в Weibo от Tesla, разкрива, че 5-милионният автомобил, произведен от фирмата, е фейслифт на Model 3, боядисан в бяло. Преди по-малко от две седмици китайският завод на Tesla отпразнува построяването на 2-милионния си автомобил, което е зашеметяваща цифра, като се има предвид, че производството в обекта започна едва в края на 2019 г. Tesla официално посочва, че китайският завод има годишен капацитет от над 750 000 автомобила, но в действителност се смята, че той е по-близо до 1 милион броя, което го прави най-големия производствен обект на Tesla.

Поставете оценка:
3

Оценка 3 от 4 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар