Home » Наука и технологии » Volvo: Премахването на Android Auto и Apple CarPlay от автомобилите е голяма грешка

Volvo: Премахването на Android Auto и Apple CarPlay от автомобилите е голяма грешка

Сподели новината

Apple CarPlay и Android Auto наскоро предизвикаха много спорове в автомобилната индустрия. General Motors, например, казва, че планира постепенно да премахне технологията в своите електрически превозни средства от следващо поколение. Но други автомобилни производители не са убедени, че подобен ход е добра идея.

Джим Роуън, бивш изпълнителен директор на Blackberry, превърнал се в главен изпълнителен директор на Volvo, казва, че компанията му се стреми да модернизира услугите в автомобила като CarPlay и Android Auto. В скорошно интервю за The Verge Роуан каза, че би било грешка да се игнорират „седемте милиарда души на планетата, които имат iPhone или Android смартфон“.

„Искаме да предложим избор между Android Auto или Apple CarPlay, за да могат да имат всички възможности за избор, независимо дали става дума за различните приложения, които можете да изтеглите в самата кола, или просто за удобството да можете да свържете вашия iPhone или вашето устройство с Android с колата “, отбеляза Роуан.

Той също така отхвърли идеята клиентите да бъдат таксувани с абонаментна такса в автомобила за неща като отопляеми седалки, както предлагат някои конкуренти. „Честно казано, не купувам абонаменти в колата. Мисля, че е възможно само ако искате да получите допълнителна мощност “, добави топ мениджърът.

В момента Volvo използва операционна система, базирана на Android Automotive с Apple CarPlay и Android Auto. Най-новите модели на Volvo, като EX30 и EX90, дори предлагат CarPlay като стандартно оборудване с безжични актуализации.

Volvo наскоро добави актуализация на Apple CarPlay към повече от 650 000 от своите автомобили, която промени оформлението и даде възможност на дисплея на водача да поддържа Apple Maps и други навигационни услуги. Същият екран вече може да показва информация за входящи повиквания.

Поставете оценка:
3.4

Оценка 3.4 от 5 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар