Home » Новини » Абсурд било Борисов да ходи на разпит в МВР, смята Мирослав Найденов

Абсурд било Борисов да ходи на разпит в МВР, смята Мирослав Найденов

Сподели новината

Ексминистърът от първото правителство на Борисов Мирослав Найденов влезе в ролята на защитник на бившия министър-председател и лидер на ГЕРБ. Да викат на разпит експремиера Бойко Борисов било абсурдно.

„Не знам какво толкова ще им каже в четвъртък. Това е абсурд. Това е в ущърб на Бойко Борисов и ГЕРБ. Без да се изявявам като техен защитник, но смятам, че такова нещо е некоректно и недопустимо“, заяви Найденов в ефира на bTV.

„Както всички знаят, вече повече от месец вътрешният министър Бойко Рашков твърди, че Борисов е заплашвал човек, че едва ли не щял да го яде. Оказа се обаче, че такъв сигнал категорично няма. Има сигнал от трето лице, което било чуло такова нещо. Най-интересното е, че това лице е бивш служител на Министерството на земеделието, който аз съм уволнил. Аз също бях разпитван по този случай. Бях викан два пъти за обяснения, като първия път бях питан за твърдението на Рашков, а след това бях викан отново за друг сигнал на Рашков, който му бил подаден от лице от чужбина, което в последните десет години се издирва от Интерпол. Това лице било чуло, че някой бил заплашван. Пак ще повторя, че сигналът не идва от Светослав Симеонов (човекът, за когото се предполага, че Борисов е заплашил, че децата му няма да разберат, че ядат месото му, бел. ред.), а от трето лице, т.е. някакъв „кошаревски“ свидетел“, разказа още той.

„Г-н Борисов ще трябва да отговаря на твърдения на хора, които не са свързани изобщо с този случай – единият, който се издирва от Интерпол и е в чужбина, а другият – по всяка вероятност е уволнен в началото на първия мандат на ГЕРБ и също има причина да пише такива неща. Няма абсолютно никакви доказателства, освен голословните и абсурдни твърдения на тези хора. Колкото по-рано приключи този абсурд, толкова по-добре. На мен ми бяха задавани абсурдни въпроси“, влезе в обяснителен режим Найденов.

Накрая той обяви, че обвиненията срещу него за обещан подкуп в размер на 200 000 лева от 2013 г. са свалени много отдавна, а досъдебното производство – прекратено.

„Поръча ме един мой бивш съпартиец, който напусна ГЕРБ и след това учреди своя партия и участва на последните избори“, оплака се Мирослав Найденов.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената