Home » Новини » Адвокат за „черния списък“: Могат да попаднат хора, които не са участвали в търговските сделки на Пеевски и Божков

Адвокат за „черния списък“: Могат да попаднат хора, които не са участвали в търговските сделки на Пеевски и Божков

Ако не бъде направен адекватен подбор по ясни критерии, ще се изпадне в абсурдна ситуация на асоциирани лица. Там ще попаднат хора, които категорично не са участвали в търговските сделки на Пеевски и Божков. Това коментира по Нова телевизия адвокат Адриан Боянов.

Той обясни, че в националното законодателство липсва каквато и да е правна рамка, която да е продължение на санкциите по глобалния закон „Магнитски”. По думите му така не може да бъде направен точен подбор на лицата, които да влязат в така наречения „черен списък” на свързаните с уличените от САЩ.

Според него трябва да се направи проверка на всички юридически лица, които под една или друга форма са свързани с Пеевски и Божков, трябва да им се прегледат финансовите отчети и договорите. „Ако се установи нещо нередно, тогава всички лица свързани с тази фирма да влязат в някакъв „черен списък”, коментира Боянов.

Според него е необходима задълбочена проверка преди някой да бъде добавян в „черния списък”.

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената