in

Александър Симов: В БСП има различия, но нищо драматично не е станало

Screenshot 2018 10 12 11 19 44

Вътрешнопартийното обединение не е знак за разпад, а е знак за политическа сила, заяви в сутрешния блок на БНТ Александър Симов – член на Националния съвет на БСП. Вчера структурата избра нов Национален предизборен щаб за предстоящите парламентарни избори. В новия щаб са привлечени и експерти, а съставът е намален до 8 души.

„Съвсем нормално е в една партия, в която има вътрешнопартийна демокрация, да има и различни течения. От зората на своето съществуване българската левица винаги е имала различни течения в себе си. Нищо драматично не е станало. Да, в БСП има различия и те си личат.

Даже те често получават такова медийно осветяване, че в един момент се създава усещането, че сякаш БСП се разпада по своите шевове, не смятам, че това е вярно“, коментира Симов.

По думите му БСП се намира в по-добра кондиция в момента. Според него изборите на 4 април са били парадоксални в много отношения.

„Това бяха избори, на които малко се говореше за политика и общо взето спечелиха партиите, които мълчаха. Надявам се изборите на 11 юли да са точно обратното. Защото 45-ият парламент с неговия кратък, буреносен и екзотичен живот всъщност постави отново някои политически въпроси и проблеми, на които трябва да се търсят конкретни решения“, каза Симов.

Според него доста социалисти са променили отношението си към партията „Има такъв народ“.

„Те бяха наградени от българския народ, те бяха феноменът на предишните избори. Искам да видя от тях конкретика, ангажимент, наистина поемане на отговорност, защото до момента тяхното поведение разочарова“, допълни той.

Разликата между отказа на БСП да състави правителство и отказа на „Има такъв народ“ Симов коментира така: „Те избягаха от отговорност, отказът на БСП беше бърз и мотивиран, за да можем да лишим България от възможността Бойко Борисов да остане на власт. Те се изплашиха от носенето на отговорност“.

„Тепърва ще уточняваме кампанията и посланията. Предстоят ни още две заседания на Националния съвет за определяне на водачите на листи и за определяне на целия състав на листите. Ще уточним своите послания“, каза още Александър Симов.

Според него БСП трябва да търси обединение на левите гласове, но не смята, че пътят вън от БСП е полезният път за всеки, който иска да наложи своите идеи.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

parvan simeonov

Първан Симеонов: Радев като образ е сред малкото опции, които могат да променят, без да счупят

zx860y484 3369734

Бойко Рашков: Българският избирател иска промяна и ще я получи