Home » Новини » Американски генерал: САЩ можеха да доставят на Украйна оръжия, с които войната вече да е спечелена. Но не го направиха

Американски генерал: САЩ можеха да доставят на Украйна оръжия, с които войната вече да е спечелена. Но не го направиха

Сподели новината

Бойното поле в Украйна е изключително динамично и във всеки един момент може да има рязка промяна на ситуацията, която може да бъде както положителна, така и отрицателна за Украйна.

Това каза в интервю за „Радио Свобода“ бившият командващ силите на НАТО в Европа, американският генерал Уесли Кларк, предаде агенция УНИАН.

Отчитайки липсата на политическа воля, логистична подкрепа или технологичен пробив, Кларк смята, че задачата на Украйна и нейните партньори е да променят ситуацията в полза на Киев, а не обратното.

По думите му САЩ в началото на инвазията са приложили политиката да не позволят на Украйна да загуби. Американската администрация обаче не е предоставила на Украйна необходимото оръжие, което можеше да доведе до победа през тази година, смята американският генерал.

В бъдеще победата на Украйна във войната срещу Русия зависи не само от доставката на вече обещаните оръжия, но и от появата на бойното поле на нови високотехнологични оръжия.

Уесли Кларк повтори тезата на Валерий Залужни, че Украйна се нуждае от технологичен пробив на фронта, за да спечели войната. Според американския генерал в този контекст има нужда от технологии, които ще позволят да се скрият войските от разузнаването на противника, както и да се унищожат вражеските разузнавателни способности.

Поставете оценка:
4.3

Оценка 4.3 от 6 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар