in

Аплодисменти за Валентина, която призна, че Спецпрокуратурата е бухалка

И от самолет личеше, че шефката на Спецпрокуратурата Валентина Маджарова е изпратена в предаването на Георги Любенов по БНТ, за да защити по всякакъв начин и на всяка цена спецпрокуратурата, главния прокурор Иван Гешев и Висшия съдебен съвет. Очевидно скокът от градчето Средец до шеф на СП е достатъчен мотив да се държи като рекламен агент, който хвали кухненските уреди на работодателите си в тв пазар…

Маджарова е нова в публичните изяви, но прави опити да е оригинална. И чуваме от самата нея: Спецпрокуратурата е бухалка. Да, ако се има предвид свършеното по телефонните измами, действията срещу организираната престъпност, спецпрокуратурата е бухалка.

А-хаа, тя се шегувала.

Същият трик пробута на 24 август 2020 г. нейният ментор главният прокурор Иван Гешев заявявайки пред подчинени в резиденция Бояна: „Да, мафия сме. Мафия сме, защото внесохме светлина в мрака“…

Бухалка сме, мафия сме… Знаят ли Валентина и Иван, че подсъзнанието е основа на съзнанието, както отдавна е отбелязал авторитетно Юнг.  

Но Маджарова не спира с иносказателните мисли. На въпрос на Любенов дали не си е купила фабрика на 9 септември, имайки предвид, че тя оглави СП преди месец и нещо, а вече се очертава закриване на тази структура, тя отвръща, че може да се погледне и по друг начин – че продава фабрика на 9 септември. Юнг не стига, ще трябва да се намесят Хол и Фройд…

Маджарова все пак си изпя урока: Гешев не е извършил нарушения. ВСС правилно го защитиха. Прокуратурата работи прекрасно. Прокуратурата не е нахлула в президентството, а е допусната вътре, за да си свърши работата. Изнасят се данни от разследвания само когато има голям обществен интерес. Цветя и рози.

И като стана дума за големия обществен интерес, защо прокуратурата не публикува какво е разказал експремиерът Борисов по скандала “Барселонагейт”, по който е заведено предварително производство и са му снети показания? Защо, г-жо председател на СП? Защото сте бухалка и Борисов явно ви е по-мил от Румен Радев? Само питам.

Сещам се за журналиста Антон Носик, който написа преди време: „Живеем в обърнат нагоре с краката свят, в който рибите летят високо, птиците плуват дълбоко, а на оградата някакъв хуй е написал думата тебешир. Всъщност светът с главата надолу е мястото, където колекционери са замесени във въоръжени грабежи, прокурорите са в затвора за подкупи, пияни катаджии проверяват шофьори за алкохол, а полицейски шефове умират от свръхдоза в сауна“.

Не е задължително Валентина и Иван да схванат написаното – и без това трябва да стягат багажа.

Д-р Димитър Попкутуев

What do you think?

26 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

4689db25b 502 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Биков пита Трифонов защо не искал да носи отговорност като премиер. А пита ли Борисов?

Биков пита Трифонов защо не искал да носи отговорност като премиер. А пита ли Борисов?

8a9a2bb4a ludmil georgiev bgnes - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Психолог: ГЕРБ е мафиотска структура. На върха е capo di tutti capi - Бойко Борисов

Психолог: ГЕРБ е мафиотска структура. На върха е capo di tutti capi – Бойко Борисов