in ,

Асен Василев към депутатите: Вие взривявате бюджета, ако измислим приходи

Ако измислим приходи – това е равносилно на взривяване на бюджета. Това заяви министърът на финансите Асен Василев от трибуната на парламента по време на гласуването на бюджета на ДОО. “Имам две забележки към изявлението на г -н Цонев.

Първата забележка е колко допълнителни вноски могат да бъдат събрани до края на годината – въз основа на прогнозите на НАП, НОИ и всички други агенции за приходите. Ако Народното събрание реши за да измисли приходи, които „Те не съществуват и да започне да ги разпределя, той трябва да поеме отговорност. Трябва да е абсолютно ясно дали тези приходи съществуват или не. Ако тези приходи не съществуват – това е равносилно на взривяване на бюджета.

Ако измислим приходите “, каза той. Още Асен Василев. “Отговорността за актуализиране на бюджета на социалното осигуряване и НЗОК е на народните представители и виждаме как се изпълнява. Ние като правителство сме направили предложенията си, бюджетната комисия използва здравия разум и калкулатор, така че че приходите са равни на разходите и сега тези разчети не са одобрени, допълни Асен Василев.

“Експертите са постановили, че тези приходи не съществуват и съответно не могат да се правят разходи срещу тях. Вашите експерти гласуваха в бюджетна комисия и гласуваха. Въпросът ми към вас е защо не слушате собствените си експерти?” Каза министър Василев. Според него Законът за бюджета е сложен въпрос и трябва да се решава от хора, които знаят какво правят. “Няма взрив на бюджета”, каза Йордан Цонев, заместник -председател на Общото събрание на ДПС, от трибуната на парламента. „Има някои предложения, които са абсолютно разумни и се основават на внасянето на осигурителни вноски“, каза Цонев. “Разбирам, че опитът е технология в политиката.

Повярвайте ни, няма да допуснем бюджета да избухне. Това, което предлагаме, има като приходи, като възможност за приходи”, добави депутатът от ДПС. “Защо не слушате собствените си експерти. Законът за бюджета е сложен въпрос и трябва да ги изслушате”, обърна се към депутатите в пленарната зала финансовият министър Асен Василев. Министърът взе думата, след като депутатите приеха предложения на ДПС и ГЕРБ – СДС, които не са в съответствие с разчетите на правителството и бюджетната комисия. Предложението на ДПС за увеличаване на приходната част на държавния осигурителен бюджет с 200 млн. Лв.

И предложението на ГЕРБ-СДС за увеличаване на приходите и разходите с около 245 млн. лв бяха одобрени в залата.

What do you think?

24 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

936a27049 radostin - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Радостин Василев: Никой не ми е предлагал подкуп

Радостин Василев: Никой не ми е предлагал подкуп

0000499675 article2 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Пламен Данаилов, ИТН: Цената на тези допълнителни разходи за бюджета ще бъдат заеми, които ние и децата ни ще плащаме.

Пламен Данаилов, ИТН: Цената на тези допълнителни разходи за бюджета ще бъдат заеми, които ние и децата ни ще плащаме.