Home » Новини » Асен Василев опроверга ГЕРБ: Само чужди компании с висок оборот ще плащат по-високи данъци

Асен Василев опроверга ГЕРБ: Само чужди компании с висок оборот ще плащат по-високи данъци

Сподели новината

Служебният финансов министър Асен Василев отговори за тайното вдигане на корпоративния данък с 50%, за което ГЕРБ съобщи по-късно.

Миналата сряда с решение на МС се одобри позиция на България относно желанието на големите държави да наложат данъчна ставка за компании с конкретни обороти. На неспециализиран език означава, че, ако чужда компания има оборот в България над 750 млн. евро и има активи в над 25 на сто в България, тя ще подлежи на такава ставка, ако и съответната друга държава е приела такава ставка, посочи той.

По-малко от 10 са компаниите у нас от този тип и това са основно чуждите вериги, обясни финансовият министър. Той подчерта, че за финансовия сектор ще има допълнителни регулации.  Иначе ние си оставаме на 10 на сто данък, отсече Василев.  

Планът за еврото е вече публикуван за обществено обсъждане, съобщи още той.

Този план бил чисто технически, оттук-нататък има един месец за обсъждане, заяви той. 

За лихвите и депозитите Василев обясни, че ще преминат в евро и по съответните ставки. 

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената