Home » Новини » Атанас Атанасов: Борисов мъчително си отива, подскача като баскетболна топка из страната

Атанас Атанасов: Борисов мъчително си отива, подскача като баскетболна топка из страната

„Въвеждането на машинно гласуване дава някакви гаранции, че ще се спре купуването на гласове. От ГЕРБ ще говорят всякакви неща за машинното гласуване, но Бойко Борисов бавно и мъчително си отива от политиката. Това се вижда и от поведението му – подскача като баскетболна топка из страната. Имам чувството, че изпращаме Тодор Живков. Относно купуването на гласове ще го кажа директно – там, където има купувачи на гласове за ДПС, не бяха сменени директорите на ОД на МВР. Да видим, има още 10 дни до изборите“. Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV съпредседателят на коалицията „Демократична България“ ген. Атанас Атанасов.

„Основната задача на „Демократична България“ е реформа в съдебната сфера. Ние сме готови и ще търсим не само обществена, но и парламентарна подкрепа за тази реформа. Тя е задължителна. Законът не се прилага еднакво към всички и това е голям дефект. Ние се борим и за възстановяването на парламентарната република. В последните 10 години имахме правителствена република на Борисов. Най-важният закон в държавата е приемането на бюджета. Борисов никога не е давал обяснения как се разходва той и раздаваше пари през прозореца на джипката за щяло и нещяло“, добави той.

„Със санкционираните по закона „Магнитски“ американците пак ни показаха къде имаме проблеми. Въпросът е кой позволи да има хора като Пеевски и Божков. Отговорът е управляващите. В момента най-важното е в парламента да се създаде реформаторско мнозинство, което да успее да създаде работещо правителство. Виждате колко кирливи ризи извади на бял свят служебния кабинет, а има още толкова много нередности и далавери за разкриване“, завърши Атанас Атанасов.

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената