in ,

Атанас Зафиров: Репликите на премиера Янев относно партията на Кирил Петков са неудобни

c0480c827 atanas zafirov 1

„Не сме разочаровани от разговорите на БСП. Българските граждани трябва да бъдат разочаровани, тъй като очакваха различно поведение и в крайна сметка ще бъде сформирано редовно правителство и работещ парламент, който да се справи с наближаващите кризи пред България“. Това беше коментирано от заместник -председателя на БСП Атанас Зафиров в „Офанзива“ по NovaNews.

Социалистите настояват, че е възможно да се създаде мнозинство в това Народно събрание. „Оказва се, че партиите на промяната са партии на подмяната. Няма логично обяснение за отхвърлянето на нашата ръка. Може да се създаде кабинет с ясни цели и приоритети“, каза Зафиров. Членовете на Конгреса предупредиха, че ГЕРБ рискува да си върне властта.

Той също така уточни, че по време на преговорите през третия мандат няма конкретни преговори по предложението на премиера. Според него това ще се случи, ако разговорите бъдат успешни. „Искаме да постигнем съгласие относно политиките. Трябва да покажем ясно желание да формираме такова мнозинство и да актуализираме бюджета. Само по този начин можем да намерим хора, които биха могли да бъдат носители на тази промяна“, обясни Зафиров. Според него е нормално ръководителят на задачата да направи всичко възможно, за да формира третия кабинет.

„Когато има нужда да се сформира кабинет за спасяване на страната, всеки трябва да направи някои компромиси. На въпрос дали Кирил Петков и Асен Василев са „най -добрите в служебния кабинет“, Зафиров коментира, че това, което служебният премиер му е казал, е неудобно, защото спазва еднаква дистанция и коректност от всички страни. „Усмивката на Холивуд не гарантира успех, нека завършим този офис за оценка“, добави Зафиров. Според него човек трябва да бъде по -внимателен, когато говори за нови лица в политиката: „Например г -н Петков е един от основателите на“ Да, България „. Тук говорим за хора с биографии и политически позиции.“

На въпрос дали нов политически проект би представлявал заплаха за БСП, социалистът отговори: „Ние сме на 130 години, не е нужно да се притесняваме. Идеологическата партия все още е там и новият проект ще премине.“ По отношение на предстоящия парламентарен вот Зафиров смята, че ако има балотаж на президентските избори, три последователни седмици на гласуване несъмнено ще скрият много рискове-ниска избирателна активност, финансови рискове за човешкото здраве, причинени от кризата с новия коронавирус-в условия, по време на кризата похарчихме „грешни пари“.

На някои места през октомври има и допълнителни избори, така че някои хора може да се наложи да гласуват 5 пъти. „Ние не сме се намесвали в работата на президента. Нека президентът реши. „Янаки Стоилов несъмнено е един от най -успешните министри в този кабинет“, добави той. Левите депутати изразиха надежда, че в следващото Народно събрание всички партии ще проявят различно отношение и ще се поучат от случилото се.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

f7591e79e5d494df54e378c507a26956

Калоян Методиев: Временното правителство е много силно в отношенията с обществеността и не е негова работа да се занимава с политика

2021 09 05 11.13.14

Твърдението, че Президента Румен Радев е разединител на нацията е недопустимо