in

Бивш военен пилот: Спасителният хеликоптер е трябвало да бъде по-близо до майор Терзиев и неговия МиГ-29

„Има неща, които са военна тайна и трябва да се изчака изнасянето им“, коментира бившият военен пилот Николай Калев. Той обаче призна, че има противоречия в информацията около трагедията с българския летец майор Терзиев. Експертът беше категоричен, че спасителния екип с хеликоптер е трябвало да бъде много по-близо до полигона в Шабла, не в база „Чайка“ край Варна.

Две хипотези за трагедията с майор Терзиев предложи в ефира на Нова телевизия бившият военен пилот Николай Калев. Според него единият вариант е ракетата, която е била на крилото на самолета МиГ за се взривила. Това обаче отпада като вариант, защото самия Терзиев е съобщил, че я е изстрелял по мишената. Друга хипотеза е, че парашутът на летящата мишена се е скъсал, при която тя е паднала с по-голяма скорост. При такава ситуация ръководителят на стрелбата е трябвало да я прекрати, което не е направено.

Според Калев много е вероятно майор Терзиев да е загинал в резултат на опита си да спаси самолета и да докаже, че българските летци на високо ниво. „И те са на високо ниво. За съжаление майор Терзиев е имал за 5 месеца 12 летателни часа“, коментира той, като допълни, че когато той е летял, е постигал почти три пъти повече часове.

Фрог Нюз

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

4d26ba40f levon

Левон Хампарцумян: В момента има повече депозити, отколкото кредити

7fc27bbc3 300x225

Cъюзът нa cъдиитe пoиcĸa ocтaвĸитe нa вcичĸи члeнoвe нa BCC