Home » Новини » Бивш военен пилот: Спасителният хеликоптер е трябвало да бъде по-близо до майор Терзиев и неговия МиГ-29

Бивш военен пилот: Спасителният хеликоптер е трябвало да бъде по-близо до майор Терзиев и неговия МиГ-29

Сподели новината

„Има неща, които са военна тайна и трябва да се изчака изнасянето им“, коментира бившият военен пилот Николай Калев. Той обаче призна, че има противоречия в информацията около трагедията с българския летец майор Терзиев. Експертът беше категоричен, че спасителния екип с хеликоптер е трябвало да бъде много по-близо до полигона в Шабла, не в база „Чайка“ край Варна.

Две хипотези за трагедията с майор Терзиев предложи в ефира на Нова телевизия бившият военен пилот Николай Калев. Според него единият вариант е ракетата, която е била на крилото на самолета МиГ за се взривила. Това обаче отпада като вариант, защото самия Терзиев е съобщил, че я е изстрелял по мишената. Друга хипотеза е, че парашутът на летящата мишена се е скъсал, при която тя е паднала с по-голяма скорост. При такава ситуация ръководителят на стрелбата е трябвало да я прекрати, което не е направено.

Според Калев много е вероятно майор Терзиев да е загинал в резултат на опита си да спаси самолета и да докаже, че българските летци на високо ниво. „И те са на високо ниво. За съжаление майор Терзиев е имал за 5 месеца 12 летателни часа“, коментира той, като допълни, че когато той е летял, е постигал почти три пъти повече часове.

Фрог Нюз

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената