in

Биков пита Трифонов защо не искал да носи отговорност като премиер. А пита ли Борисов?

Интересен въпрос отправи от ефира на Нова телевизия един от най-верните бранители на Бойко Борисов – Тома Биков. От студийното кресло един от “скаутите на ГЕРБ” попита лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов защо не искал да носи отговорност като отказвал да е премиер. Това бил единственият начин. Къде беше Тома Биков, питаме ние, когато след изборите на 4-ти април неговият лидер Борисов се отказа да е депутат, “даде път на младите” и посочи за премиер Даниел Митов?

Двойните стандарти и политическото лицемерие са присъщи за ГЕРБ. Изказванията им не стъпват, така да се каже, на принципна основа, а по-скоро се движат според вятъра.

Повод за това е едно съвсем невинно изказване от страна на актьора Тома Биков, влязъл в ролята на див опозиционер, който в момента бълга огън и жупел от телевизионния ефир и пита – къде е Трифонов, защо не е премиер и защо отказва да носи отговорност… 

“Нека не се правят на ударени другите партии на промяната, които от 3 станаха 5. Защо не го казаха преди изборите това?”, попита Биков. 

И понеже Биков пита, ние сме длъжни да припомним някои неща, свързани с изборите на 4-ти април. 

След редовните избори за пръв път стана ясно, че има размесване на парламентарното тесте, верните коалиционни палтньори на ГЕРБ останаха извън Народното събрание. Какво последва? На 14-ти април (10 дни след вота) Борисов обяви, че няма да е кандидатът на ГЕРБ за министър-председател. В този смисъл, господин Биков, Вашите избиратели не останаха ли излъгани и защо това не е било съобщено преди изборите тогава? 

Още един факт – лидерът на ГЕРБ обяви, че изведнъж е решил да се откаже от депутатското си място – на 8 април (4 дни след датата на вота). Тоест водачът на листата в два многомандатни района – 25 МИР в София и 16 МИР в Пловдив. Изведнъж обаче се оказа, че той няма желание за това, а решението си да подаде заявление до ЦИК обяви онлайн. Затова, господин Биков, отново държим да попитаме – Вашите избиратели не останаха ли излъгани и защо това не е било съобщено преди изборите? 

Иначе Биков започна с яростната си атака относно случващото се в страната през последните месеци и след първите дни от работата на 46-тото Народно събрание. Според него решенията в следващото правителство ще се вземат в таен формат, какъвто имало по време на Тройната коалиция. 

“Как ще се формират тези мнозинства по интереси, никой няма да вижда. Това няма да е в парламента, нито в правителството. Този мач сме го играли при управлението на Любен Беров.  Това предстои на България – управление на Любен Беров”, каза още Биков в ефира на Нова. 

Иначе ГЕРБ понасяли отговорността си спрямо своите избиратели като не отивали на консултации при държавния глава Румен Радев. Причината – през последните 2 месеца избирателите и симпатизантите на ГЕРБ били грубо обиждани и нападани от служебния кабинет, назначен именно от президента. Било безсмислено от Борисовата партия в момента да разиграват театър, за да демонстрират, че президентът е легитимен.

What do you think?

22 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

7b295677d majarova - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Маджарова обърна палачинката - нямало нищо драматично в закриването на спецпрокуратурата

Маджарова обърна палачинката – нямало нищо драматично в закриването на спецпрокуратурата

5b5cdb415 spec - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Аплодисменти за Валентина, която призна, че Спецпрокуратурата е бухалка

Аплодисменти за Валентина, която призна, че Спецпрокуратурата е бухалка