Home » Новини » Блинкън определи като „варварщина“ руските атаки срещу украинска инфраструктура

Блинкън определи като „варварщина“ руските атаки срещу украинска инфраструктура

Сподели новината

Атаките срещу електропреносната мрежа на Украйна няма да доведат до желания резултат, заяви днес държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън, цитиран от Ройтерс.

Блинкън каза това след срещата на външните министри на страните от НАТО в Букурещ. „Това са новите мишени на президента Путин“, изтъкна Блинкън, имайки предвид енергийната и водната инфраструктура на Украйна. Руските удари по цивилни инфраструктури в Украйна са проява на варварщина, каза още високопоставеният американски представител.

Блинкън коментира и въпроси, свързани с Китай. Съюзниците от НАТО са обезпокоени от нарастващата военна мощ на Китай и от сътрудничеството на Пекин с Москва, подчерта държавният секретар на пресконференция. „В същото време обаче оставаме ангажирани с конструктивния диалог с Китай по въпросите, по които е възможно воденето на такъв, и приветстваме възможностите за съвместна работа по общите предизвикателства“, заяви Блинкън.

Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар