Home » Новини » БНТ отговори на Минеков: Не сме прекъсвали програмата заради брифинг на ГЕРБ

БНТ отговори на Минеков: Не сме прекъсвали програмата заради брифинг на ГЕРБ

„Не вярваме, че атаките му са опит за натиск или връщане в годините, които смятахме за безвъзвратно отминали“, надяват се от медията.

Екипът на дирекция „Новини и актуални предавания“ изразява несъгласие с отправените твърдения от министъра на културата.

БНТ не е прекъсвала програмата си, за да излъчи брифинга на ГЕРБ. Такива твърдения направи през последните два дни служебният културен министър Велислав Минеков.

Прякото включване на част от пресконференцията беше в рамките на актуален информационен блок от редовната програма на обществената телевизия. Така, както сме правили при други събития, включително на институции като парламента, президента и други политически партии, обясняват от БНТ, цитирани от Епицентър.бг.

Според журналистите на медията скандалът с подслушването на опозиционни политици е важно събитие и затова смятат, че зрителите трябва да чуят още информация по темата и различни гледни точки.

„Законът за радио и телевизия гарантира редакционната независимост на обществените медии и понеже сме сигурни, че министърът на културата познава законодателството, не вярваме, че атаките му са опит за натиск или връщане в годините, които смятахме за безвъзвратно отминали“, завършва позицията на медията.

От Съвета за електронни медии коментираха, че прекъсването на програмата за живо излъчване е по преценка на медията. Допълниха, че изпълнителната власт не може да иска оставки, тъй като директорът на обществената телевизия се избира от СЕМ.

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената