in

БНТ отговори на Минеков: Не сме прекъсвали програмата заради брифинг на ГЕРБ

emil koshlukov 371498 810x0 1

„Не вярваме, че атаките му са опит за натиск или връщане в годините, които смятахме за безвъзвратно отминали“, надяват се от медията.

Екипът на дирекция „Новини и актуални предавания“ изразява несъгласие с отправените твърдения от министъра на културата.

БНТ не е прекъсвала програмата си, за да излъчи брифинга на ГЕРБ. Такива твърдения направи през последните два дни служебният културен министър Велислав Минеков.

Прякото включване на част от пресконференцията беше в рамките на актуален информационен блок от редовната програма на обществената телевизия. Така, както сме правили при други събития, включително на институции като парламента, президента и други политически партии, обясняват от БНТ, цитирани от Епицентър.бг.

Според журналистите на медията скандалът с подслушването на опозиционни политици е важно събитие и затова смятат, че зрителите трябва да чуят още информация по темата и различни гледни точки.

„Законът за радио и телевизия гарантира редакционната независимост на обществените медии и понеже сме сигурни, че министърът на културата познава законодателството, не вярваме, че атаките му са опит за натиск или връщане в годините, които смятахме за безвъзвратно отминали“, завършва позицията на медията.

От Съвета за електронни медии коментираха, че прекъсването на програмата за живо излъчване е по преценка на медията. Допълниха, че изпълнителната власт не може да иска оставки, тъй като директорът на обществената телевизия се избира от СЕМ.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

мика зайкова

Мика Зайкова: Системата на доходите и пенсиите се нуждаят от генерална промяна

768x432 5

Хаджигенов: Дончева няма друго поведение освен командирското