Home » Новини » Бойко Борисов казва, че няма да бъде следващият премиер на България

Бойко Борисов казва, че няма да бъде следващият премиер на България

Сподели новината

Българският премиер Бойко Борисов заяви, че няма да застане начело на следващото правителство.

Дясноцентристката партия на ГЕРБ на Борисов спечели най-много места на изборите миналата седмица, но не успя да получи мнозинство.

Но дългогодишният премиер заяви, че няма да „разделя“ нацията.

„Винаги съм вярвал, че единството прави сила“, каза Борисов в изявление в сряда.

„Няма да бъда кандидатът за премиер, но ще предложа друг премиер с много ясна европейска и натовска ориентация.“

Борисов заяви, че ГЕРБ ще проведе разговори с други партии за формиране на коалиционно правителство, и обеща нов кабинет на „приемственост и обновяване“.

Останалите пет политически групи в новия парламент бяха отхвърлили първоначалното предложение на Борисов за сключване на съюз. Популярният телевизионен артист Слави Трифонов изведе новата си партия против установяването „Има такива хора“ на второ място в анкетите.

Премиерът подчерта значението на държавната отговорност по време на продължаващата пандемия COVID-19 и нейните тежки социално-икономически последици.

По време на речта си в град Велико Търново Борисов заяви, че сегашното българско правителство е постигнало успех в областта на доходите и инфраструктурата.

Но партия ГЕРБ загуби редица места на фона на обществено разочарование от политическата корупция в България.

Експертите прогнозират, че може да отнемат седмици преговори за формиране на жизнеспособна коалиция в България, която продължава да е най-бедната държава-членка на ЕС, и не отхвърлят възможността за нови избори.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената