in ,

Бойко Рашков: Гешев го пазят от три места, от какво се страхува?

eto ia dashteriata na boiko rashkov unikalno foto v galeriiata 1

Този въпрос не е обсъждан. Ще чуете всичко на 16 -ти. Всяко предварително говорене би било погрешно и дори неприлично в момента. Така служебният министър на вътрешните работи и вицепремиерът Бойко Рашков отговори на въпрос дали ще остане в следващото служебно правителство.

Относно слуховете през последните дни, че ще участва в бъдещия политически проект на министрите Кирил Петков и Асен Василев, Бойко Рашков призна, че „не знае с каква цел името му е свързано с партията“ и подчерта, че „има няма такова нещо“.

По темата с отнемането на Бюрото за защита на свидетели от главния прокурор вътрешният министър изрази надежда, че парламентът ще успее да го направи.

Бих искал парламентът да смогне да направи това, защото такава порочна структура не сме имали – един представител на ръководно ниво в прокуратурата да има състав от 150 души с 10 млн. лева годишен бюджет и да няма нито един включен в защитна програма свидетел… Така се натрапва мнението, че толкова на брой служители в това Бюро охраняват само главния прокурор. Има и нещо друго, което е много смущаващо по мое мнение. Страхува ли се толкова много, че да има защита от три места – Бюрото за защита на свидетели, които бдят денонощно за него, около дома му да пази НСО и от 6-о РПУ в София да патрулират коли денонощно около оградата на резиденция Бояна. Подобно нещо никой не си е позволявал досега и трябва да настъпи някаква корекция. Струва ми се, че най-добре би било този човек Иван Гешев да бъде инициаторът на такава промяна, а не да чака законови промени.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg е част от медийна група новинарски сайтове. Медията съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Част от медията са:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den) |

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini ) |

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com ) |

Новини от България и света

5e79f38a5 dogan ge2

В парламента се готвят да изслушат Ахмед Доган и Бойко Рашков в комисията „Росенец“

768x432 29

Кирил Петков: С Асен Василев със сигурност ще бъдем част от промяната. Имаме идеи