in

Борисов реагира на думите на Президента Радев в защита на служебния министър Кирил Петков

2021 08 19 06.13.06

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов реагира на думите на президента Румен Радев в защита на служебния министър на икономиката Кирил Петков.

Конституционният съд образува дело по сигнал на ГЕРБ, че Петков е имал двойно гражданство – българско и канадско, когато е станал министър, а това е забранено по Конституция.

„Разбрах, че Радев днес е казал, че корупционери искат да свалят въпросния Киро… икономическия министър. Ми първите, които вдигнаха завесата що за птица е назначил Радев, бяха ИТН. Ние само пуснахме сигнал до КС“, коментира Борисов.

Борисов отново каза, че партията му ще представи вариант на кабинет, но ще върне втория мандат неизпълнен на президента.

„Нашият кабинет ще го представи, само за да се сравнява с Петър Илиев, кой беше другия. Те толкова смениха че им забравих имената и няма да ви изпитвам, да не се унижаваме. Останаха им прякорите, защото народът се подиграва с тях“, коментира Борисов.

Борисов определи втория кръг от консултациите при Радев като безсмислени и прах в очите.

Лидерът на ГЕРБ посети село Кръстава, където при пожар изгоряха шест къщи, а с дарения от депутати от ГЕРБ ще бъдат доставени сглобяеми къщи.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

Image 1 1

Петя Трендафилова: Призив към българите

2021 08 19 06.24.08

Кеворк Кеворкян: Слави и Плевнелиев- около думата „УСЕЩАНЕ“