in ,

БСП не желаят да се молят за съставяне на правителство в никакъв случай

nvcf3s 1024x678 1 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - БСП не желаят да се молят за съставяне на правителство в никакъв случай

Ключът към провеждането на избори или заседания на кабинета се крие в ръцете на „има такъв народ“. Кристиан Вигенин от БСП декларира това пред БНР.

Той изрази надеждата, че въпреки мълчанието им, все още има екип, ангажиран да формулира политики.

Червените конгресмени подчертаха: “Ние няма да се молим за правителството или да станем част от управляващата партия. Ако бъдем помолени да предоставим подкрепа, ще подкрепим.”

Според него настоящият парламент има благоприятна конфигурация, която позволява моделът на ГЕРБ постепенно да се срине. Не бива обаче да се подценяват механизмите и ресурсите, с които разполага ГЕРБ.

Вигенин настоява, че БСП няма да се превърне в партията, която бързо става причина за нови избори. Той каза: “Отговорността е да бъдеш член на предстоящото Народно събрание. Ще ни трябва много здрав разум и мъдрост, за да се измъкнем от тази ситуация по най-добрия начин.”

Според него тяхната отговорност е да дадат възможност на съюза на политическите сили да доведе до действия, които са полезни за страната. Той увери, че БСП няма да подцени загубата и се надява да събере отново партията. Вигенин подчерта: “Човекът, който реши да отмени БСП, греши. Изправени сме и пред по-трудна политическа ситуация.”

От: 1den.bg

What do you think?

24 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

slavi trifonov - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - То той може да направи и държавата ДЪРЖАВА!

То той може да направи и държавата ДЪРЖАВА!

GERB Boiko Borisov - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - След изборите страстите не затихват.

След изборите страстите не затихват.