Home » Бизнес » Българският град с най-ниска заплата

Българският град с най-ниска заплата

Сподели новината

Увеличава се драстично разликата в заплащането в различните краища на България. Има градове, които сякаш свикнаха с ролята си в дъното на класацията по размер на средните работни възнаграждения. За един от тях е трудно да си обясним подобна статистика – Кюстендил, който се намира съвсем близо до София, има красива природа и е близо до границата със Северна Македония, пише Нова телевизия.

В делничния ден в Кюстендил срещаме масово хора в пенсионна възраст. „Младите са на работа”, казват оптимистите. „Бягат от Кюстендил, няма ги!” – смятат останалите.

„Около 1000 и под 1000 лв. е заплатата тук. Не стигат за нищо”, споделя местен жител.

Местните все пак таят надежда, че ще се намери начин възнагражденията да се вдигнат рязко и драстично. Въпреки всички природни дадености и туристически забележителности, атрактивните работни места с перспектива и високо заплащане ги няма.

„Освен в шивашки цехове и структурите на общината, полицията и съда – няма къде другаде да се работи”, казва друг жител на града.

Разликата в средната работна заплата между Кюстендил и не толкова далечната столица София достига 1200 лв.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар