in ,

Ваня Григорова за хаоса с пенсиите в Народното събрание: Депутатите подложиха пенсионерите на унижение, гледаме купуване на гласове

Никой не разбираше какво се случва в парламента и за какво гласуваха депутатите. Преди време имаше детско шоу „Кой е по-по-най “. Ето как изглежда ситуацията в парламента през последните дни – партиите се надпреварват кой ще обещае и ще даде най -много, но това не е държавно и отговорно поведение. С отлагането за 25 декември пенсиите може изобщо да не се вдигат, защото тогава ще се разгледа бюджетът за 2022 г. и ще се каже, че няма пари. Това каза в предаването „Лице в лице“ по Би Ти Ви съветникът в КТ „Подкрепа“ Ваня Григорова по повод хаоса с гласуването по актуализацията на бюджета на ДОО.

“От началото на годината казваме, че добавките от 50 лв. Към пенсиите не трябва да се разглеждат. Тези пари трябва да се разглеждат като подарък. Служебното правителство и НОИ са направили много добри предложения за преизчисляване. пенсии, но никой в ​​парламента не иска Очевидно там няма експерти – нека поне се вслушат в мнението на експертите от НОИ. Пенсионерите са унизени. Не знаят дали пенсиите им ще се увеличат. Това, което гледаме сега купува гласове. Това е същото като разпределението от правителството на Борисов на по 50 лв. “, добави тя.

“В Народното събрание видяхме сделка, която е много недостойна. Ако сега пенсионерите получават 100 лева за три месеца, то след три месеца може да дойде някой и да каже – няма повече средства за тези добавки. Възможно е пенсиите да не се вдигат на същото. Това е абсолютно недостойно отношение към българските пенсионери. Парите за втората година от майчинството трябваше да се увеличат. Те не са се увеличили от времето на Орешарски. Според мен там ще се случи същото като с пенсиите . се казва, че няма пари и нещата ще свършат ”, заключи Ваня Григорова.

What do you think?

24 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

zx860y484 4086756 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Йорданка Гълъбова с остър коментар за Борисов след нападки към Радев

Йорданка Гълъбова с остър коментар за Борисов след нападки към Радев

zx952y526 3946257 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Методи Лалов е подал оставка като председател на СОС при заседание на "Демократична България"

Методи Лалов е подал оставка като председател на СОС при заседание на “Демократична България”