Home » Любопитно » Виктория Георгиева обвини Били Айлиш, че й е откраднала песен

Виктория Георгиева обвини Били Айлиш, че й е откраднала песен

Сподели новината

Българската гордост на „Евровизия 2021“ Виктория Георгиева взриви мрежите с последната си публикация и предизвика десетки коментари и дискусии сред феновете си, след като обвини световно известна звезда в кражба на нейни вокали.

„Били Айлиш, това е съмнително, това е странно“, написа Георгиева под видеото, в което реагира на една от песните от предстоящия албум на поп звездата Били Айлиш.

Видеото породи десетки коментари и версии, които „България Днес“ прегледа. Първата конспирация на фен е, че Виктория е продала правата на песента си на популярната изпълнителка: „Вероятно е Виктория или лейбълът ѝ да са дали песента под формата на демо (това е цялата идея на демозаписите – да илюстрират потенциална песен, въз основа на която артистът да избере да запише своя версия), за да бъде предложена за запис от Били, и тя реално да е харесала за албума си“. Това внимателно обясни една от теориите на фенка и всички, които повярваха, че случаят е такъв, честитиха на Георгиева за голямото постижение….

Втората най-тиражирана версия е, че става дума за кавър направен с помощта на изкуствен интелект. Туитърът, от който започна всичко всъщност, е фен акаунт на Били Айлиш. На 17 март публикуват песен, в която без съмнение се чува гласът на американката. Впоследствие обаче феновете на Вики разпознават именно нейната песен, както и част от текста на „Тиърс гетинг соубър“. Самата Георгиева намира публикацията и написва хаплив коментар отдолу: „Да, чувала съм това демо преди“, заедно с линк към нейната лична песен.

Тъй като гласовете на двете певици донякъде си приличат, е възможно фен на Били да е направил фалшива песен, крадейки вече съществуващата такава заради подобното звучене. Припомняме, че изкуственият интелект може да създаде цяло произведение, изпято от гласа на който и да е изпълнител, използвайки база данни от нета и предишните му парчета.

На този етап Виктория не коментира какъв е случаят с Айлиш, а спекулациите и теориите продължават в коментарите, пише hotarena.net.

Поставете оценка:
1

Оценка 1 от 1 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар