in

Владимир Дончев: „Кирчо“ много сглупи с матросовската си изява под знамето на ГЕРБ

vladimir donchev kircho mnogo sglupi s matrosovskata si izava pod znameto na gerb 1

„Мислех да не ровя около бившия финансов министър “Кирчо”, както го наричаше господаря му от Банкя. Той обаче много сглупи с матросовската си изява под знамето на ГЕРБ, с която се опита неуспешно да се изкара смел герой, опълчил се на президента Радев в началото на мандата на миналото служебно правителство. Така пак ме дръпна за езика и ми припомни стари работи, в които по стечение на обстоятелствата участвах индиректно“.

Това написа в порфила си във Фейсбук бившият депутат от НДСВ Владимир Дончев.

„Става дума за времето в началото на 2017 г., когато през януари Радев назначи Герджиков за Премиер на предното служебно правителство, а Ананиев за финансов министър. Точно в този период “ Кирчо” смело се опънал на Радев по негови думи и героично отказал да уволни шефовете на НАП Бойко Атанасов и на Митниците – Розалия Димитрова. Това той представи като лично решение, пример на последователност и независимост“, продължава Дончев.

„Не е така обаче! По същото време хора, имащи отношение към провеждането на събитието Пловдив – Европейска столица на културата 2019 ме помолиха за съдействие пред премиера Герджиков, за отпускане най-после на спряните от Борисов средства за събитието.

Естествено аз направих контакт с премиера, с който сме работили заедно още в 39 НС и той съответно препрати към финансовия министър. Отговорът на Ананиев буквално е бил: “Правя само това, което ми нареди Бойко Борисов. Ако каже ще ви отпусна милионите!”.

Парите бяха отпуснати месеци по-късно, но от правителството на Борисов и това закъснение се отрази и на подготовката и на провеждането на Пловдив ЕСК-2019.

А “смелият” Кирчо Ананиев незабавно след смяната на служебното с редовно правителство на Борисов като финансов министър в него уволни през май 2017 г. “спасените” от него в схватка с Радев шефове на НАП и Митниците и назначи новите, по-приближени на ментора му от Банкя лица, които вчера бяха уволнени от министър Асен Василев! Та толкова за смелостта на Ананиев!“, завършва Дончев.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

57415969 303

Слави Трифонов честити празника на родния си град

daniel mitov

Митов отговори на Радев: Опитва се предизборно да лъже всички едновременно