in

Владислав Панев: Вариантът „служебно правителство“ с парламентарна подкрепа за реформи е възможен

687ed1a5c panev vladislav

„Това може да се окаже един от вариантите, доколкото част от служебните министри си вършат работата много добре. Ако такова правителство прерасне в редовно, това означава, че ще имаме и парламент, който да извърши необходимите промени в съдебна реформа и в регулаторите. Вече оттук нататък важното е дали ще има мнозинство за такива реформи.

Ако такова има, то вариантът „служебно правителство+“, но с парламентарна подкрепа за дълбоки реформи е възможно.“ Така отговори пред БНР на въпрос дали ДБ са склонни някои от сега действащите служебни министри да запазят своите постове Владислав Панев, водач на листата в 24 МИР София, съпредседател на „Зелено движение” и заместник-председател на групата на „Демократична България“ в 45 НС.


Цената на „Демократична България“ са истинските реформи в редица области. ДБ няма да отстъпи от основните си принципи – модернизация, законност, справедливост и свобода. „Оттам нататък можем да търсим компромис по отношение на останали политики, но от най-важните няма как да отстъпваме.“, категоричен бе Панев.


„Не сме склонни на компромиси по отношение на главните ни приоритети, което означава, че нови избори са евентуално вероятни“, посочи той.


Името „Росенец“ е още доста прясно за нас и избирателите и няма как да преговаряме с ДПС, изтъкна Панев.


„Естествено, ако те решат да подкрепят правителство на дълбоките реформи – те все пак го заявяват това, нека го подкрепят, но разговори, преговори, извиване на ръце с ДПС ние няма да правим.“


Вятърът духа в платната на новите политически формации, категоричен е Владислав Панев. Крайно време е парламентът, правителството, управлението да достигнат до дневния ред на обществото, коментира той.

В анализа си на изборните резултати Панев отбеляза, че в областните центрове е налице доста висок ръст на подкрепата за ДБ. Според Панев е намален контролираният вот, но е рано да се правят изводи за избирателната активност.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

bcd626b68 parvan

Първан Симеонов: Трудно ми се вижда Борисов един ден пак да се върне

7e9620d46 slavi 78

Слави Трифонов прави правителство, Николай Василев е предложението за министър-председател