Home » Новини » ВМРО този път обсадиха дома на Бойко Борисов, имаше спречкване
d0b2d0bcd180d0be d182d0bed0b7d0b8 d0bfd18ad182 d0bed0b1d181d0b0d0b4d0b8d185d0b0 d0b4d0bed0bcd0b0 d0bdd0b0 d0b1d0bed0b9d0bad0be d0b1d0be 1 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - ВМРО този път обсадиха дома на Бойко Борисов, имаше спречкване

ВМРО този път обсадиха дома на Бойко Борисов, имаше спречкване

Симпатизанти на ВМРО начело със съпредседателите на партията Ангел Джамбазки и Александър Сиди излязоха на протест пред къщата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в столичния квартал Банкя.

Причината е решението на Борисов партията му да внесе проект на решение в Народното събрание за одобрение на предложената от Франция преговорна рамка за членството на Северна Македония в ЕС.

На живо включване във Facebook от Ангел Джамбазки се видя, че имаше спречкване между привърженици на ГЕРБ и протестиращите. “Вътре има малки деца”, каза един от мъжете.

Протестиращите носят плакат с надпис “Не предавай македония”, те запалиха и димки.

“Живеем в съдбоносни времена и трябва да вземем съдбоносно решение за бъдещето на Македония”, заяви Джамбазки.

“Въпреки късния час, в който не ходиш на гости освен ако не си поканен, дойдохме да зададем няколко въпроса на човека, с когото управлявахме заедно. Но очевидно няма да се срещнем с него, видяхме се с негови привърженици”, каза още евродепутатът.

“Това, което искаме да кажем на господин Борисов е, че тази кауза надминава всички вътрешнопартийни сделки, тя е повече от всчико и това, което трябва да се направи в следващите дни, е да не се допусне националното предателство. Не трябва да се подкрепян подкрепян протокол,  в който няма гаранция за правата на българите в Македония”, допърни Джамбазки и заяви, че не са дошли да се бият с никой. “Прехвърчат искри, това е нормално. Събрали сме се хора, които се палят по тези теми”, каза още той.

Вчера привържениците на ВМРО, отново начело с Джамбазки, бяха обсадили дома на премиера Кирил Петков.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

2022-06-22

Твоят коментар Cancel reply

x

Check Also

Лиз Тръс: Западът не трябва да предава Украйна

Западът трябва да остане единен и не трябва да предава Украйна, заявява британският външен министър ...