Home » Новини » Въздушен удар на Израел уби три поколения от едно семейство в Газа ВИДЕО

Въздушен удар на Израел уби три поколения от едно семейство в Газа ВИДЕО

Сподели новината

Над 10 000 палестинци са загинали в Газа в резултат на въздушния и артилерийски обстрел на Израел, предаде indiaherald.com. Семейство Хамдан е само едно от многото пострадали.

50-годишният Мохамед Хамдан заяви, че точно след вечерната молитва във вторник, израелски въздушен удар е ударил къщата му в Газа, убивайки 35 членове на семейство, обхващащи три поколения – от 70-годишния Камал до седемгодишния Расми.

Извеждането на Хамдан от развалините на разрушения му дом отнема час и половина. За да научи, че е загубил брат си Ахмед, племенника си, племенниците и други братовчеди, заедно с дъщеря си Малак. „Точно след молитвата брат ми, племенникът ми и аз бяхме седнали с друг роднина“, разказва той за момента на удара. „Оказахме се под развалините“.

Според здравни служители в малкия, гъсто населен и управляван от Хамас анклав в Газа, семейство Хамдан е само едно от многото, които са били унищожени от атаките, отнели живота на почти 10 000 души.

Декларираната цел на Израел е да елиминира Хамас, ислямистка палестинска организация, чиито бойци обикаляха от врата на врата в израелските градове на 7 октомври, убивайки 1 400 души и отвличайки други 240. За Хамдан всичко, което е ценил, приключва в резултат на конфликта.

„Живеехме тук и бяхме отгледани заедно с тези деца. Никога не съм предполагал, че ще има толкова опустошение“, отбелязва той.

През 1948 г., по време на конфликта, последвал основаването на Израел, палестинците, сред тях исемейство Хамдан, са принудени да напуснат домовете си и да създадат Хан Юнис като лагер за бежанци. Никога не им е позволено да се върнат и импровизираният лагер се превръща в метрополис от тесни улички и бетонни жилищни сгради под египетско управление. По-късно Израел поема пряк контрол над района, Хамас – в крайна сметка – вътрешното управление, като същевременно се поддържа строга израелска обсада.

Повече от половината от 2,3 милиона палестински бежанци са засегнати от насилието, което периодично обхваща анклава през последните 20 години.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар