in

Генерал Тонев: НСО не са укривали кадри с полицейско насилие

IMG 0777 3854794832657417884 original

В отговор на подозренията на Хаджигенов, по време на изслушването си от Комисията за контрол над службите за сигурност, началникът на НСО Емил Тонев категорично заяви, че НСО не са укривали никакви кадри с полицейско насилие от протестите на 2020г.

След изслушването генералът даде обяснение, че записите са били поискани от СДВР седмица след протеста на 10 юли 2020г. в отговор на което записът бива предаден още същия ден.

„Това, което е поискано от СДВР, това сме предали. По чл. 29 от нашия закон всички записи можем да ги предоставим на органите на националната сигурност, на обществения ред и на съдебната власт. Не съм укривал нищо, имам документи, с които мога да го докажа. Нямаме повече записи от тази дата“ заяви бригаден генерал Тонев.

Според началникът на НСО няма други записи от случилото се зад колоните на Министерския съвет.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg е част от медийна група новинарски сайтове. Медията съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Част от медията са:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den) |

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini ) |

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com ) |

Новини от България и света

724450 2

Aдвокат Хаджигенов: В НСО са изтрили записите от полицейското насилие, това най-вероятно е направено нарочно

768x432 16

ГЕРБ представя проекта си за правителство и връща мандата