in

Ген. Атанас Атанасов: В службите има нужда от радикална промяна. Ръководителите им трябва да минат на полиграф

cbffcd624 atanasov

Поел съм ангажимент, че в следващият парламент ще поискаме специална комисия, която да извърши проверка за незаконното подслушване. Ще се види, че е злоупотребявано тежко със СРС. Знаем, че има нужда от радикална промяна в службите за сигурност. Хората, които са на ръководни постове трябва да минат на полиграф за лоялност.

Това каза по БНТ кандидатът за депутат от „Демократична България“ ген. Атанас Атанасов. Той допълни: „Парламентарният контрол трябва да се възстанови в пълната му сила. Две годни Борисов не се появи в парламента, пазеха го. Трябва ежеседмичен контрол да се упражнява върху премиера и министрите. Има остра нужда от сериозни законодателни промени в енергетиката, в транспорта и т. н. Ние трябва да възстановим парламентарната република.

Да възстановим авторитета на тази институция. В предният парламент този авторитет беше едноцифрено число. Борисов е в изолация. Сега ще са в парламента, но от тях няма да зависи нищо. Очаквам от тях саботажи в деня на изборите. Надявам се, че партиите на промяната ще получат повече от 121 депутати. Формулата за управление трябва да бъде уговорена между нас. До този момент няма такава уговорка“.

Атанасов предупреди ,че въпреки усилията на МВР, купувачите на гласове в много региони продължават да действат. Уточни, че основно се купуват гласове за ГЕРБ и ДПС.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

44596566 303

Манолова: Не се отпускайте, Борисов си отиде, но мръсните му пари още воюват срещу хората

20210609 102735

Христо Иванов: След ГЕРБ трябва да се захванем и с върхушката на ДПС