Home » Новини » Ген. Атанас Атанасов: В службите има нужда от радикална промяна. Ръководителите им трябва да минат на полиграф

Ген. Атанас Атанасов: В службите има нужда от радикална промяна. Ръководителите им трябва да минат на полиграф

Поел съм ангажимент, че в следващият парламент ще поискаме специална комисия, която да извърши проверка за незаконното подслушване. Ще се види, че е злоупотребявано тежко със СРС. Знаем, че има нужда от радикална промяна в службите за сигурност. Хората, които са на ръководни постове трябва да минат на полиграф за лоялност.

Това каза по БНТ кандидатът за депутат от „Демократична България“ ген. Атанас Атанасов. Той допълни: „Парламентарният контрол трябва да се възстанови в пълната му сила. Две годни Борисов не се появи в парламента, пазеха го. Трябва ежеседмичен контрол да се упражнява върху премиера и министрите. Има остра нужда от сериозни законодателни промени в енергетиката, в транспорта и т. н. Ние трябва да възстановим парламентарната република.

Да възстановим авторитета на тази институция. В предният парламент този авторитет беше едноцифрено число. Борисов е в изолация. Сега ще са в парламента, но от тях няма да зависи нищо. Очаквам от тях саботажи в деня на изборите. Надявам се, че партиите на промяната ще получат повече от 121 депутати. Формулата за управление трябва да бъде уговорена между нас. До този момент няма такава уговорка“.

Атанасов предупреди ,че въпреки усилията на МВР, купувачите на гласове в много региони продължават да действат. Уточни, че основно се купуват гласове за ГЕРБ и ДПС.

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената