Home » Новини » Ген. Спасов: Пилотите не са богове. 12 часа и 50 минути са кръгла нула

Ген. Спасов: Пилотите не са богове. 12 часа и 50 минути са кръгла нула

Сподели новината

Пилотите не са богове, те са много натренирани хора. И ето тук е проблемът – 12 часа и 50 минути са кръгла нула. Това е убийствено малко. Това каза пред Нова телевизия ген. Спас Спасов, председател на фондация „Български ВВС“ и челен на Съюз „Атлантик“.

Той обясни, че санитарният миниум е 120 часа за цялата година, което значи по 10 часа на месец.

Според него вината за инцидента с майор Терзиев е размита. „Сега убийците са тези, които отпускат средства. Които искат ние да сме нещо в тази авиация, но не го правят. Не дават достатъчно. Вината е нагоре – в тези, които не дадоха. Не визирам конкретно никого”, допълни Спасов.

Ген. Спасов е сигурен, че машината е била изрядна. „Няма стар самолет има годен или негоден. Нямо кой да си сложи главата в торбата“, обясни той.

„Майор Терзиев е смел български войн и до последно се е стремил да изпълни задачата“, обобщи генералът.

Призивът му към младите пилоти е: „Напред и нагоре!“

Фрог Нюз

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената