in

Георги Георгиев от БОЕЦ разкри защо нарече предател министъра на културата Минеков

e1cb799e0 boec

ГД БОЕЦ следва своя път и реагира както винаги е реагирал. Дадох определението предател, за да спазя нашата последователност. Така отговори Георги Георгиев на въпроса защо е нападнал културния министър Велислав Минеков, след като Минеков изказа тезата си ”Ларгото”.

Склонен съм да вярвам, че Минеков е вкаран в сценарий. Наричал съм го свой приятел. Спал съм в ателието на Минеков. Споделял съм лични неща от кухнята на БОЕЦ. Били сме заедно на площадите. Ние го защитихме, когато Рашидов го съдеше. Тогава потъпихме истински. Но това, което сега прави Минеков, е същото, каза още той по Емроком в „Честно казано с Люба Кулезич“, посочи той.

Когато седнеш в министерското кресло и обявиш пладнешкия грабеж за законен е предателство, категоричен беше Георгиев.

По-рано пред Минеков коментира, че Проектът за Ларгото е свързан с пълно беззаконие и корупция. Ще си отидат хора на много високи позиции. Това заяви пред Нова телевизия министърът на културата проф. Велислав Минеков. Той подчерта, че е трябвало да дойде служебното правителство, за да се предприемат действия.

Минеков поясни, че не е оспорвал констатациите на ОЛАФ за нарушенията в реконструкцията на Ларгото, а само размера на финансовата санкция. Относно обвиненията към него за това, че първо е съобщил за нарушенията, а след това се е отказал от тях, той подчерта, че никога не е казвал, че проектът е законен. Министърът уточни, че се бори за по-малка финансова корекция, тъй като тези пари ще ги плащат българските данъкоплатци.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

120565e6e llhan

ДПС се жали в ЕС от България заради Пеевски и Магнитски

a7c0bd793 slavi geshev

Слави Трифонов за Гешев в ”Льо Монд”: Първото нещо след изборите е махането му