in

Демократична република Конго започва кампания за ваксинация срещу Covid-19

Демократична република Конго ще започне кампанията си за ваксинация Covid-19 днес, в понеделник.

Страната отложи учението миналия месец заради опасения другаде по отношение на безопасността и ефикасността на ваксината AstraZeneca.

Страната получи първите си дози AstraZeneca на 3 март и сега увери обществеността, че дозите са безопасни за употреба.

„Приоритет ще се дава на здравния персонал, хората, които страдат от хронични заболявания като диабет, хипертония и основен социален персонал, тоест тези, които са в постоянен контакт с обществеността“, заяви здравният министър Етени Лонгондо.

Някои страни спряха употребата на ваксината AstraZeneca, след като проучвания в Южна Африка поставиха под въпрос нейната ефикасност по отношение на варианта, който е доминиращ в страната.

Южна Африка продаде дозите, които беше придобила, и даде приоритет на употребата на ваксината “Джонсън и Джонсън”, но преустанови кампанията си за ваксинация миналата седмица, след като САЩ спряха разпространението си поради предполагаема връзка с редки кръвни съсиреци.

What do you think?

24 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

8bd91ac1 56a9 40e0 bd67 9a84157dd6d6 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Армията на Чад убива "300 бунтовници"

Армията на Чад убива “300 бунтовници”

757aacf3 0269 453f 8e8f 2f6b76ff8dfa - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Пазачи и кучета ще възпират нападенията в училище в Нигерия

Пазачи и кучета ще възпират нападенията в училище в Нигерия