Home » Новини » Демократична република Конго започва кампания за ваксинация срещу Covid-19

Демократична република Конго започва кампания за ваксинация срещу Covid-19

Сподели новината

Демократична република Конго ще започне кампанията си за ваксинация Covid-19 днес, в понеделник.

Страната отложи учението миналия месец заради опасения другаде по отношение на безопасността и ефикасността на ваксината AstraZeneca.

Страната получи първите си дози AstraZeneca на 3 март и сега увери обществеността, че дозите са безопасни за употреба.

„Приоритет ще се дава на здравния персонал, хората, които страдат от хронични заболявания като диабет, хипертония и основен социален персонал, тоест тези, които са в постоянен контакт с обществеността“, заяви здравният министър Етени Лонгондо.

Някои страни спряха употребата на ваксината AstraZeneca, след като проучвания в Южна Африка поставиха под въпрос нейната ефикасност по отношение на варианта, който е доминиращ в страната.

Южна Африка продаде дозите, които беше придобила, и даде приоритет на употребата на ваксината „Джонсън и Джонсън“, но преустанови кампанията си за ваксинация миналата седмица, след като САЩ спряха разпространението си поради предполагаема връзка с редки кръвни съсиреци.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената