in

Десислава Атанасова: Указът на президента е стабилен акт и нямаше възможност да продължи конституционната процедура, ако Народното събрание не се беше произнесло с решение.

FB IMG 1628794562547

Указът на президента е стабилен акт и нямаше възможност да продължи конституционната процедура, ако Народното събрание не се беше произнесло с решение.

ГЕРБ е единствената партия която отстоява държавността. В момента се намираме в безпрецедентна ситуация поради факта, че кандидатът за министър-председател не желае да получи мандата. И заради напускането на пленарна зала от партията, която го излъчи.

Не одобрявам поведението на г-жа Ива Митева днес. Случи се следното: първият по ранг човек в една парламентарна република напусна залата, за да даде възможност на нейната парламентарна група да не присъства на решаването на казус, който тя сама създаде.

ИТН се притесняваха от дебат и от гласуване. Изпитвам човешко съжаление към Пламен Николов. Зад номинацията му не застана дори партията, която го издигна.

ГЕРБ беше първата парламентарно представена партия, която изказа категорична позиция, че няма да подкрепи това правителство.

Всички наши аргументи днес бяха не политически, а юридически.
По време на дебата нямаше възможност да се говори по същество, а и нямаше смисъл, защото напрежението в парламента е нажежено до червено.

Призоваваме партията, на която ще бъде връчен третият мандат да положи всички усилия, за да има стабилно правителство.

Това, което се случва в пленарна зала, е демонстрация на партията на Станислав Трифонов, че когато поиска може да счупи парламентарната системата. Не се взима предвид факта, че България е представена пред сериозни предизвикателства.

Не говорим за ковид-19, не говорим за миграционна криза, не говорим за Плана за възстановяване.
Не говорим за важните теми за държавата, демонстрира се единствено агресия.

ГЕРБ остави икономически стабилна държава, какво е финансовото положението на държавата в момента не знаем. Премиер и министри дават коренно различни изказвания по темата.

ГЕРБ няма да подпише празен чек за някакви харчове. Ние трябва да видим какви са наличните ресурси. Всичко свързано с актуализацията на бюджета трябва да бъде разгледано от експертната комисия, каквато оке не е ясно дали ще има.

Еуфоричната консолидация на партиите с шпаклите, които щяха да чегъртат, изведнъж се разпадна.

Аз очаквах, че колегите ще проявят грижа към избирателите, защото всеки депутат представлява всички български граждани. Скандално е, че сами горят мостовете помежду си, липсва диалог. Днешният пленарен ден излезе извън нормалността не на политическите, а на човешките отношения.

Не одобрявам твърде честото раздаване на присъди от парламентарната трибуна. Невинен, виновен-това са квалификации, които независимата съдебна система издава.
От позицията на народен представител не допускам да са вземани незаконосъобразни решения, защото решения в Министерство на здравеопазването се вземат не само след подпис на министър, а и след преглед от различни комисии.

Не давам кредит на г-н Кацаров, защото той злоупотреби с много данни.

Надяваме се вторият мандат да бъде връчен през следващата седмица.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

768x432 12

Просветният министър: В дипломата на Иван гешев всичко е наред

20210731 135921

Ружа Райчева: Защо в България не може да има единно гражданско общество повече от 3 месеца