Home » Новини » Джамбазки: България трябва да защити своя интерес
d0b4d0b6d0b0d0bcd0b1d0b0d0b7d0bad0b8 d0b1d18ad0bbd0b3d0b0d180d0b8d18f d182d180d18fd0b1d0b2d0b0 d0b4d0b0 d0b7d0b0d189d0b8d182d0b8 d181 1 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Джамбазки: България трябва да защити своя интерес

Джамбазки: България трябва да защити своя интерес

“Българският интерес изисква да бъдат защитени българските история, произход, памет и култура, македонските граждани с българско самосъзнание и достойнството ни като нация.

Още по темата

21 май 2022 12:26

47

19 май 2022 09:18

91

Не ме интересуват нито американското, нито руското посолство”, обясни пред БНТ Ангел Джамбазки.

Предполагам, че министър-председателят ще продължи да търси начини да заобиколи българската позиция и по този начин да позволи на РСМ да започне преговори с ЕС. Всички индикации говорят за това. В последните седмици натискът стана осезаем, видяхте, че дойде комисар Вархеи, който каза, че са се разбрали буквално до няколко дни България да си промени позицията. Щеше да е добре да посети Скопие и да се увери как се спазват човешките права на македонските граждани с българско национално самосъзнание там”, добави Джамбазки.

По думите му правителството и парламентът са направили “нелеп опит да се барикадират в НС”, а твърдението, че Северна Македония трябва да започне преговори с ЕС заради войната в Украйна, е абсурдно.

Няма проблем Македония да започне преговори утре, стига тази вечер да събере Народното събрание и да промени конституцията си, коментира политикът.

“Спират говора на омразата, показват ни поправените учебници. Те не са направили нищо нарочно, а искат западняци да натиснат България. Ние бяхме тези, които спряха това”, уточни той.

ВМРО не са допуснали отстъпление по Договора за добросъседство, докато са били в управлението, добави още Ангел Джамбазки.

“Свикване на КСНС какво ви говори – тези хора си мислят да направят предложение в Народното събрание, с което да отместят нашето несъгласие – нека Македония да започне преговори, пък някога в бъдеще, ако те не вършат работа, ние ще ги спрем. След това се надяват на падащ кворум и ситуационно мнозинство”, каза той.

Позицията на президента е правилната, тази, която защитава и всеки един български родолюбец, смята Джамбазки.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

2022-05-22

Твоят коментар Cancel reply

x

Check Also

Летният сезон започна с недостиг на работна ръка

Сезонът по морето започна отново с недостиг на работна ръка. От бранша разчитат на ученици ...