in

Джо Байдън поздрави Румен Радев и Кирил Петков за ”Три морета”

285ed9e5a baidan fc42d3

Съжалявам, че не съм с вас на живо, но се възползвам от тази възможност да кажа, че САЩ подкрепят инициативата ”Три морета”. Благодаря на президента Румен Радев и на министър Кирил Петков, че са домакини. САЩ ви подкрепят във всяка стъпка, ангажираме се да могат да се подобрят връзките във вашия регион и с институциите, за да може Европа да изпълни отколешната си цел – да е обединена, да работи и да живее в мир.

Това заяви президентът на САЩ Джо Байдън във видеообръщение към участниците в VI-ата среща на върха на инициативата за регионално сътрудничество „Три морета“, която започна днес в София.


Байдън посочи, че САЩ подкрепя инициативата „Три морета“ и отбеляза, че има невероятен потенциал да се подобри просперитета на този регион и на целия свят.


Демокрациите трябва да докажат, че могат да работят за народите си, да се инвестира в добра инфраструктура по прозрачен начин, включително чрез инициативите по „Три морета“, да се изкорени корупцията, заяви президентът на САЩ.


Като работите заедно, ще укрепите суверенитета, ще се укрепи енергийната сигурност и всички граждани на региона ще могат да се конкурират и да процъфтяват, за да може светът да е по-сигурен, да няма държави, които саботират други с кибер атаки. Можем да го постигнем заедно, заяви той.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

ed1473380 todor todorov

Водачът на ГЕРБ в Силистра със закана към съгражданин: Ей боклук, ще те убия, ще те смачкам!

7064a53c0 kmet bata bnt

Арестуваха гербаджийски кмет на поморийско село за купуване на гласове