Home » Новини » Димитър Аврамов: Прокуратурата стои самотна в битката срещу българското общество

Димитър Аврамов: Прокуратурата стои самотна в битката срещу българското общество

Институтът на главния прокурор е такъв, че неговата работа е безотчетна, невидима и субективна. От гледна точка на това как е защитен статутът му, протестите срещу него може и да не доведат до никакъв ефект. Прокуратурата трябва да има представа за факта, че се е изправила срещу българското общество и стои самотна в тази битка.

Това коментира пред Българското национално радио политологът Димитър Аврамов. Той се пошегува, че новият европейски главен прокурор Лаура Кьовеши, която трябва да разследва злоупотребите с бюджета на ЕС, е избрала най-добрата страна за първата си визита:

„Страната – европейски шампион по прозрачно усвояване на евросредства. Страна, където няма никакво напрежение срещу работата на съдебната власт и прокуратурата. Има много какво да научи от главния прокурор Иван Гешев как се защитава публичният интерес в България“, каза иронично политологът.

Аврамов коментира и санкциите по закона „Магнитски“ и създадените списъци с фирми, свързани санкционираните българи:

„Държавата трябва да влезе в комуникация с партньорите си от САЩ и да поиска конкретна информация и да я представи пред обществото. … Институциите носят отговорност, не е необходимо да чакаме партньорите от САЩ и ЕС да ни казват. България започва да изглежда като гето на ЕС, в което органите на реда влизат само в краен случай, колкото да поддържат ниво на стабилност. Ако продължаваме така, ще бъдем изолирани“.

Според политолога след предстоящите избори през юли само „Има такъв народ“ ще е в състояние да направи правителство:

„Най-вероятно заедно с „Изправи се! Мутри вън!“ и „Демократична България“.

Димитър Аврамов прогнозира, че бъдещото правителство може да изкара и пълен мандат, ако има парламентарно мнозинство зад него.

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената