in

Дончева: Тук не е иди ми – дойди ми, не сме на Женския пазар

e5ab577ec tatiqna doncheva bgnes

Кандидатът за премиер отива излъчен, подписва декларации да поема ангажимент, че ще състави правителство, че отговаря на изискванията за това. Тук не е иди ми – дойди ми, не сме на Женския пазар. Имаше 1000 индикации, че на някои хора това им е театър, кино, сценарий или поредно предаване. Това заяви на входа на Народното събрание Татяна Дончева от „Изправи се.БГ! Ние идваме“.

„При всички случаи ще се създаде конституционен прецедент. Пише ли в Конституцията, че кандидатът внася кабинета при президента и президентът го внася в парламента за гласуване? Когато президентът е внесъл за гласуване кандидатурата на министър-председател и е издал съответния указ, какво става? Ние не сме на партиен конгрес“, каза риторично тя.

Според нея писмото за оттегляне на Пламен Николов има значение, но не довършва процедурата.

„Нищо не следва – ако искат, ще включат кабинета в дневен ред, ако не искат – няма. Ще водят някакъв спор не знам колко време, дали трябва да се гласува или не. Защо е необходимо това – не знам, както не знам защо им беше необходимо това в последния месец, но все пак го направиха“, добави Дончева.

Фрог Нюз

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

Screenshot 20210811 083746 Gallery

Трендафилова с призив към Стойка Кръстева: Дарете златният си медал на Бойко Борисов.

98ae2db30 manolova bgnes2

Манолова: ИТН участва в координирана атака с ГЕРБ и ДПС срещу служебния кабинет