in

Евродепутати обсъждаха усвояването на евросредствата в България

Евродепутати да организират мисия в България за проверка как се усвоява европейският бюджет. Това предложи председателят на комисията по бюджетен контрол в Европарламента Моника Холхаймер по време на дебат снощи.

Евродепутати обсъждаха усвояването на евросредства у нас, на фона на наложените от САЩ санкции по закона “Магнитски”. В дебата в Европарламента участваха представители на Европейската комисия и на службата за борба с измамите ОЛАФ.

Представител на ЕК съобщи, че след оповестяването на санкциите от Вашингтон незабавно са поискали проверка от София дали засегнатите получават средства от Евросъюза. Българските власти са отговорили отрицателно.

От ОЛАФ съобщиха, че през миналата година службата е препоръчала на българските власти действия по седем случая на нарушения, за общо 35 милиона евро от ЕС.

What do you think?

24 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

42e38fd30 milen velchev - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Милен Велчев: Едва ли Трифонов си прави илюзия, че може да получи подкрепа, без да се проведе разговор

Милен Велчев: Едва ли Трифонов си прави илюзия, че може да получи подкрепа, без да се проведе разговор

7ac46a10e vasil tonchev bgnes - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Социологът Васил Тончев: Втори поправителен вот хората ще го възприемат като фарс

Социологът Васил Тончев: Втори поправителен вот хората ще го възприемат като фарс