Home » Новини » Евродепутати обсъждаха усвояването на евросредствата в България

Евродепутати обсъждаха усвояването на евросредствата в България

Евродепутати да организират мисия в България за проверка как се усвоява европейският бюджет. Това предложи председателят на комисията по бюджетен контрол в Европарламента Моника Холхаймер по време на дебат снощи.

Евродепутати обсъждаха усвояването на евросредства у нас, на фона на наложените от САЩ санкции по закона „Магнитски“. В дебата в Европарламента участваха представители на Европейската комисия и на службата за борба с измамите ОЛАФ.

Представител на ЕК съобщи, че след оповестяването на санкциите от Вашингтон незабавно са поискали проверка от София дали засегнатите получават средства от Евросъюза. Българските власти са отговорили отрицателно.

От ОЛАФ съобщиха, че през миналата година службата е препоръчала на българските власти действия по седем случая на нарушения, за общо 35 милиона евро от ЕС.

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената