Home » Новини » Европейската комисия няма да поръчва повече ваксини от Астра Зенека

Европейската комисия няма да поръчва повече ваксини от Астра Зенека

Сподели новината

Взето е решение от Европейската комисия, че няма да поднови договора с Астра Зенека по отношение доставката на ваксини срещу коронавирус.

Договорът изтича през юни еврокомисарят Бретон коментира, че ще видят какво ще се случи дотогава. Той все пак продължава да твърди, че качеството на Астра Зенека е много добро.

Миналият месец Европейската комисия поде дело срещу Астра Зенека, защото е нарушила част от условията на сделката и не разполага с достатъчно надежден план, по който да осигури своевременни доставки.

Решението да не бъде подновена сделката идва най-вече заради безпокойството от възможни странични ефекти от ваксината на британско-шведския производител.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената