in

Емилия Милчева: Слави Трифонов постави на колене всички партии

”Слави Трифонов постави на колене всички партии. Въпреки намерението му да се върне парламентарната република, показа едно доста диктаторско отношение точно към тази парламентарна република”, каза журналистът Емилия Милчева пред БНР и уточни, че партията ИТН е спечелила около 25% от гласовете на по-малко от 40% от българските избиратели.

“Принципите на парламентаризма изискват търсене на подкрепа за това правителство”. – каза тя

Тя изказа учудване защо в проектокабинета, представен от Слави Трифонов, няма министър на екологията, а и защо сред приоритетите не е бил поставен Планът за възстановяване и устойчивост:


“За мен беше много странно, че сред приоритетите, които съобщи Трифонов, не беше правосъдната реформа и мястото на главния прокурор”. 

Според журналистката дори и ДБ да реши да даде подкрепа на кабинета на ИТН, обществото трябва да разбере точно какво подкрепя, защото една част от хората в това правителство са ни познати лица от управление на НДСВ и ДПС.

Милчева направи прогноза, че проектокабинетът на Слави Трифонов ще получи подкрепа, поне за известно време:

“ДПС с радост биха подкрепили такова правителство. Те поставиха доста обтекаеми условия за подкрепа, в които би могло да се вмести всяко правителство, ако заяви определени политики. БСП също биха подкрепили подобен кабинет. Те нямат особен избор”.

По думите ѝ има уловка в това, че ИТН заяви, че няма да влиза в коалиция, а който иска да ги подкрепи:

“Ако се гнусиш да влезеш в определена коалиция, може би не те е гнус да приемаш неговата подкрепа за едни или други политики”. 

Журналистката подчерта, че ДПС и БСП са големите губещи от вота на 11-и юли.

What do you think?

22 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

0c5baf6f6 anton kutev btv - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Кутев: Никой не е искал да изчегъртва ГЕРБ. Защо Борисов се кара, а не обясни какво става с милиардите в „Автомагистрали“?

Кутев: Никой не е искал да изчегъртва ГЕРБ. Защо Борисов се кара, а не обясни какво става с милиардите в „Автомагистрали“?

6e77ef92c boec 4 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - БОЕЦ: От ”Има такъв народ” и ”Демократична България” да инициират оставката на Иван Гешев

БОЕЦ: От ”Има такъв народ” и ”Демократична България” да инициират оставката на Иван Гешев