in

Заев се оправдава: Не можем утре да впишем българите в конституцията

e7e64af9a zoran zaev fb

Не можем утре да впишем българите в конституцията, заяви премиерът на Република Северна Македония Зорана Заев, цитиран от скопското електронно издание “Локално“, цитирано от ”Фокус”.

„Дебат за това започна преди няколко години. Албания вече го направи, но трябва също да спомена, че Конституцията ще се отвори, когато се присъединим към ЕС“, каза премиерът Зоран Заев от Шуто Оризари, отговаряйки на въпроса дали българите ще бъдат вписани в конституцията на страната.

Той отбеляза, че македонската държава няма предразсъдъци по този въпрос.


„Ако искат да го направим утре, ние не можем, защото нямаме (мнозинство от) две трети. Ние обаче се грижим за всички етнически общности в страната. „Те са наши граждани, родени тук“, добави Заев.

Диалогът между България и Северна Македония трябва да продължи и в бъдеще, за да се постигне единната и обща цел – страната да започне преговори с ЕС, заяви наскоро служебният български външен министър Светлан Стоев. Той каза, че „емоциите са пречка и че трябва да се изгради прагматична политика между България и Северна Македония“.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

Илиян Василев 5 g медия

Анонсът на Асен Василев, че са предвидени средства за изборите 2 в 1 през есента,е елегатнто напомняне от името на екипа на президента към ИТН

9b0baa24a boiko borisov

Ваня Панайотова: Този човек е или сериозно болен или е възпитан да мрази