Home » Любопитно » Защо мъжете обичат по различен начин: 4 разлики между мъжката и женската любов

Защо мъжете обичат по различен начин: 4 разлики между мъжката и женската любов

Сподели новината

Жените и мъжете обичат по различен начин. Причината е, че виждаме света в различни цветове. Има няколко съществени разлики между мъжката и женската любов.

Логично и абстрактно мислене

Мъжете мислят логично, докато жените мислят абстрактно. Затова не се разбираме.

Жените имат по-развит мозък, така че могат бързо да се успокоят. Те имат повече бяло вещество, така че мислят много по-бързо. Когато мъжът едва започва да разбира причините и следствията, жената вече ще е изградила всички връзки и ще е направила емоционални заключения.

Момчетата са научени от детството да не показват емоциите си. Пазят всичко в себе си, не се оплакват и не плачат. За тях е срамно да показват слабост. Въпреки възпитанието и култивираната от детството логика и сдържаност, мъжете са нервни много по-често, но сдържат импулсите, така че изглежда, че са спокойни, а момичетата са емоционални, въпреки че е точно обратното.

Свобода в отношенията

Мъжете обожават свободата, не обичат да бъдат ограничавани по някакъв начин. Някои хора имат много големи искания за свобода, докато други имат по-скромни. Например, един иска да бъде с приятелите си, друг да играе видео игри, да отиде в гаража, да играе футбол. Мъжете имат нужда от нови победи. Мъжът е войн по природа – иска да побеждава, затова често е студен в любовта, защото на някакво подсъзнателно ниво разбира, че няма какво повече да желе, вече има любов.

И тук е много важно жената да не се обърка. Опитните дами знаят, че мъжът трябва постоянно да бъде изненадван с нещо ново, да внася нещо необичайно в интимните игри и общуване. Неопитните момичета не разбират защо техният любим, след месец съвместен живот, е охладнял към тях. Те си мислят, че той вече не ги обича.

Избирателност

Женската любов е по-избирателна. Дамите избират партньор по-претенциозно, емоционално. Мъжете много често прекарват целия си живот с тези, които са готови да ги уважават и ценят.

Красотата за тях е въображаем параметър на избор. Мъжете са привлечени от външния вид, но се влюбват само в грижовни жени. Ето защо милите и честни представителки на нежния пол винаги намират добри съпрузи.

Прагматизъм

Жените са по-прагматични. Това не трябва да се бърка с егоизма. Прагматизмът е способността да се оцени ситуацията няколко стъпки напред. Когато една дама има възможност да започне сериозна връзка, тя внимателно претегля всичко и решава за себе си дали може да влезе във връзка с конкретен кандидат за ръка и сърце или не. Тя трябва да определи колко мил е мъжът, доколко е подходящ за ролята на приятел, любовник, баща на децата ѝ, какви са финансовите му възможности.

Мъжете са лишени от този прагматизъм. Мислят логично, но не и в момент на страст. Те могат да се оженят за тази, в която са се влюбили, но след това да загубят интерес към нея. Ако попитате мъж, който е влюбен и иска да се ожени, защо е склонен да го направи, няма да получите отговор. Или поне този отговор няма да е в духа: „Тя е добра домакиня и грижовна жена“. Не го интересува какво ще се случи утре.

Той иска да бъде обичан, да му се възхищават. Тя иска да има причина да се грижи за мъжа си. За една дама основното е тя да обича, а за мъжа – да бъде обичан. Това означава, че тя се нуждае от любов повече от него.

Дори щастието за мъжа и жената е различно и това се отнася не само за половете, но и за всеки човек поотделно. Някой е щастлив в самотата си, а друг се нуждае от любов, страстна и ярка. Отпуснете се и се наслаждавайте на връзката си, защото човек, който се наслаждава, винаги прави своята половинка по-щастлива!

Автор: Лора Костова, happy-woman.bg.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар