Home » Новини » Зеленски благодари на Денков за подкрепата, България изпълнявала всички споразумения с Киев

Зеленски благодари на Денков за подкрепата, България изпълнявала всички споразумения с Киев

Сподели новината

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви в своето вечерно видеообръщение, че е изразил благодарност за съдействието в телефонни разговори с германския канцлер Олаф Шолц, британския премиер Риши Сунак и българския премиер Николай Денков, предаде Ройтерс.

„Има причина да благодарим на нашите партньори. Всички наши споразумения се изпълняват. Очертахме и нашите нови съвместни стъпки“, каза Зеленски.

Германският канцлер Олаф Шолц потвърди непоколебимата подкрепа на Берлин за Украйна в борбата с руската инвазия в телефонен разговор с президента Володимир Зеленски в четвъртък, каза правителствен говорител в Берлин, цитиран от Ройтерс.

Двамата лидери се съгласиха да продължат обмена си на информация, „също с оглед на глобалната подкрепа за мирно решение“ на конфликта, каза говорителят в изявление.

Поставете оценка:
5

Оценка 5 от 1 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар