in

Ива Митева свика спешно парламента за полицейското насилие над протестиращи

Screenshot 20210815 020225 Gallery

Председателят на парламента Ива Митева свика извънредно заседание на Народното събрание във вторник, на което ще бъде разискван скандалът с полицейското насилие над протестиращи и ще бъде изслушан вътрешният министър Бойко Рашков

“С възмущение, болка и тревога гледах публикуваните кадри с насилието над протестиращите млади хора през лятото на 2020 г. Споделям това не само като председател на Народното събрание и  юрист, но и като гражданин, жена и майка”, се казва в изявление на Митева, публикувано на страницата на Народното събрание.


“Българският парламент, като еманация на волята на народа и гарант за върховенството на закона,  не може да остане настрана от показаното във видеоматериалите. С правото, дадено ми от Конституцията, ще свикам извънредно заседание на Народното събрание на 17 август 2021 г. (вторник) от 10.00 часа за изслушване на министъра на вътрешните работи за предприетите действия за установяване на лицата, превишили правомощията си, наложените наказания и взетите мерки за недопускане на подобни прояви”, пише тя.

Image 1

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

5d8e7c2bc slavi trifonov bgnes

Слави Трифонов: Няма да подкрепим кабинет с третия мандат и няма да излезем от залата

Screenshot 20210815 021024 Chrome

МВнР е изпратило запитване за канадското гражданство на Кирил Петков