Home » Новини » Изписаха от болницата Лула да Силва

Изписаха от болницата Лула да Силва

Сподели новината

Президентът на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва бе изписан от болница два дни след операция на тазобедрената става, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Лула да Силва е напуснал по-рано от предвиденото лечебното заведение и ще продължи възстановяването си в официалната президентска резиденция в бразилската столица.

Операцията бе извършена в сиро-ливанската болница в град Бразилия. Медиците казват, че клиничната картина на 77-годишния президент е била добра и затова той е бил изписан.

В събота Лула да Силва е започнал сеанси при кинезитерапевт.

Операцията на тазобедрената става на Лула да Силва е била извършена при пълна упойка. Лекарите са използвали това, че президентът реагира добре на пълната анестезия и са извършили още една интервенция. Става дума за естетическа корекция на клепачите му.

Сега Лула да Силва няма да може да напуска столицата в продължение на четири седмици, което го принуждава да направи пауза в натоварения си график с пътувания зад граница. Личният му лекар Роберто Халил Фильо се надява, че президентът ще бъде на крак в края на ноември, за да присъства на конференцията за климата КОП-28 в Дубай. А за известно време дотогава той ще се придвижва засега с проходилка.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар