Home » Новини » Илиян Василев: Обединението на патериците на ГЕРБ издава отчаянието на Борисов

Илиян Василев: Обединението на патериците на ГЕРБ издава отчаянието на Борисов

Сподели новината

„Обединението на всички патерици на ГЕРБ – ВМРО, Атака, НФСБ, КОД, Марешки и т.н. само издава отчаянието на Борисов и оценката му че нещата са извън негов контрол. Социолозите срещу заплащане предричат влизането в Парламента, за да могат да балансират партиите на протеста, но нещо много се лъжат“.

Това написа в профила си във Фейсбук политическият анализатор Илиян Василев.

„Първо, увеличената активност на гласуване ще вдигне значително броят на избирателите, нужни за 4 процента. Не е никак сигурно, че такива безпринципни коалиции – „да влезнат едни хора“ – ще генерират ентусиазъм сред избирателите им.

Напротив. Големият проблем на „патриотите“ е че не могат да се впишат в общонародния тласък за промяна и се възприемат като част от Статуквото, от миналото.

Второ, получените на миналите избори гласове включваха голям брой купен и манипулиран вот. Колкото и да сме скептици към възможностите на служебното правителство да го ограничи, някакъв ефект и от машинното гласуване, и от контрола върху купения и контролиран вот, ще има. И той ще засегне основно „патриотичните“ сили.

Трето, селският трик с „оттеглянето на лидерите“ само показва липсата на въображение и лицемерие. След като генералите отказват да водят битката, как да се ентусиазират войниците?

Каракачанов опитва да използва номера на Борисов, който избутва на преден план като свои представители хора, които не са участвали пряко в управлението му за последните четири години – като Дилов и Митов, които да водят разговора за бъдещето, за да заметат отговорността за миналото. Така и при патриотите, кой може да си помисли че Сидеров, Каракачанов, Симеонов и прочие вожд, ще оставят кандидатите си без тотален контрол?

При патриотите ще се налеят най-много от откраднатите по време на управлението им с Борисов пари. Те за това не слизат и от екрана, въпреки че не бяха парламентарно представени.

Призовавам партиите на протеста да вдигнат подобаващо действително патриотичните каузи на Бълария, включително темите за единството на всички българи, където и да живея, позициите спрямо Северна Македония /за да не си помислят в Скопие, че има някой с друго мнение след идващите на власт/ и разбира се големите теми по които „патреотите“ мълчат – за демографията, свързана с изключително високата смъртност от пандемията, за което са отговорни и те, за далаверите с Ердоган на Борисов – които те удобно проспиваха:, допълни Василев.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената