Home » Новини » Има уплах в ГЕРБ и Т. Дончев вижда реваншистки импулс в служебния кабинет

Има уплах в ГЕРБ и Т. Дончев вижда реваншистки импулс в служебния кабинет

Сподели новината

Писмото ни до ЕС не е апокалиптично, това е прозрачност. Партньорите ни в Съюза да са запознати минимум с позицията на нашата група евродепутати и ситуацията в страната , коментира  Дончев пред bTV.

Това е в полза на информираността на евродепутатите. Надявам се никой колега -евродепутат да не разказва т.нар. канибалски сюжет, това би навредило на имиджа на България, смята той.

Дончев има предвид крайно съмнителната „бомба“, която хвърли министърът на вътрешните работи в служебното правителство Бойко Рашков пред Сашо Диков .

“Имаш жена и деца, които няма да разберат дали ядат собственото ти месо.” Тази заплаха бил чул неизвестен бизнесмен лично от Бойко Борисов.

,,Две седмици е недостатъчен период да се даде някаква задълбочена оценка на работата на служебното правителство, но има силен импулс, свързан с реваншизъм. Тези кадрови рокади с такъв замах идват в малко повече. Като изключим областните управители, едва ли имаме членове на ГЕРБ в службите по сигурност“, заяви още Дончев.

Имаме връщане на военновременния комунизъм. Чуваме от ефира да се сипят заплахи, упреци, укори, които са недоказани, естествено. В момента имаме правителство, назначено от президента, който е едновластен, добави още той.

,,До момента не съм видял за съществуването на доказателства. Това е претопляне на стари манджи. Подобен жанр е с поне 20-годишна давност и тук историята като че ли се повтаря като фарс или трагедия, както е казал Хегел“, изказа мнението си Томислав Дончев относно скандала с подслушванията.

Подслушването е процедура, която е уредена в българското законодателство. Това не е проста техническа операция. Трябва да има разрешение от съда, защото всичко друго е нарушение, да не кажа престъпление, допълни зам.-председателят на ГЕРБ и обяви, че не изключва възможността в крайна сметка нещо да бъде изфабрикувано от тези подслушвания.

,,Призовавам всичко, което се е случило в ББР, да бъде проверено от когото трябва по начина, по който е описано. Говорим за осем кредита от близо 10 000 раздадени кредита. Факт е, че има концентрация на кредитите – около 1/3 са за компании, които не са малки или средни“, отбеляза Дончев във връзка с отпуснатите заеми от Българската банка за развитие на някои едри бизнеси.

,,Тези избори ще бъдат предизвикателство. Гласуването само с машини ще породи трудности, казвам го с тревога, надявам се да бъда лош пророк. Никой няма интерес от изборен хаос“, подчерта още той и напомни, че основната задача на служебния кабинет е да проведе честни и прозрачни избори.

Планът за възстановяване е добър, защото съответства на европейското законодателство и на очакванията на българското общество. Най-труден беше балансът между обществените очаквания, посочи в заключение Томислав Дончев.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената