Home » Новини » Какви правомощия има служебният кабинет?

Какви правомощия има служебният кабинет?

Сподели новината

Настоящият служебен кабинет е шести за България и втори, който е назначен от президента Румен Радев. Премиер на първия беше Огнян Герджиков, а на настоящия кабинет е генерал Стефан Янев.

Мандатът не е определен във времето, но минимумът е 2 месеца два месеца. Това е времето, необходимо за подготовка на вота. 

Мандатът обикновено се удължава още един месец в стремеж Парламентът да успее да стигне до излъчване на редовно правителство.

Правомощията на служебното правителство формално не са ограничени. Той има функцията да ръководи външната и вътрешна политика на страната. Основната му задача обаче е една и тя е да подготви следващите избори.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената