in

Камелия Нейкова ще е новият председател на ЦИК

kameliya nejkova 750x433 615702066802590856 big

Камелия Нейкова е предложението за председател на Централна избираелна комисия.

Румен Радев свика консултации рано тази сутрин, на които заяви, че не може да има служебно правителство, докато не се реши проблемът с ЦИК. Без това няма как да има избори.

Според неговите думи, кoгато се говoри за Централна избирателна кoмисия, трябва да има мнoго пo-разумно пoведение oт страна на всички парлaментарни партии.

От „Има такъв народ“ предложиха кандидатура на Камелия Нейкова за председател на ЦИК, а съобщението идва от Виктория Василева.

Мая Манолова каза, че би си позволила да коментира, че сред „Има такъв народ“ има само едно почтено име, което е Камелия Нейкова. Според нея тя би била добър избор.

Президентът Радев свикa на дoпълнителни кoнсултации парламентарнo представените партии и кoалиции за излъчване на председател на ЦИК.

Коалицията ГЕРБ-СДС оттеглиха своята единствена номинация за поста – на Красимир Ципов. На консултациите, които са проведени на 5 май, БСП, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“ са се обявили срещу тази кандатура.

Бойко Борисов – лидерът на ГЕРБ видя в ситуацията политически капан. По този начин се стигна до ситуация, където президентът трябва да назначи новите петнадесет членове на изборната комисия, само че няма кандидатури за председател на ЦИК.

Румен Радев каза, че вчера е получил писмо лично от премиера Бойко Борисов, в което казва, че партията оттегля кандидатурата на Красимир Ципов. По този начин трябва да се бори лидерът на всяка една парламентарна група. Според него Борисов е абдикирал от отговорност.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от Анита Валентинова

FB IMG 1620355063803

Президента Румен Радев поздрави всички българи и допълни!

христо иванов1

Христо Иванов към ГЕРБ: Да не би Борисов да се опасява от провал на изборите?